Verduurzaming

Verduurzaming

Nederland in 2050 CO2-neutraal

Het kabinet heeft een groot pakket maatregelen samengesteld om de klimaatdoelstellingen te behalen. In 2030 zou de CO2 uitstoot minimaal 55% lager moeten zijn dan in 1990.

Met het realiseren van de klimaatdoelstellingen levert Nederland een bijdrage aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. In de plannen om de uitstoot van CO2 te verlagen heeft het kabinet het vaak over de (hybride) warmtepomp.

Na twaalf tot vijftien jaar is voor een gemiddelde cv-ketel het einde van de levensduur in zicht.  Is uw toestel voor 2026 aan vervanging toe dan adviseren wij u om nu al eens te kijken naar de mogelijkheden.

Volgens de nieuwe plannen van het kabinet wordt het straks (vanaf 2026) verplicht om te zoeken naar een klimaatvriendelijke manier van verwarmen.Dat wil niet zeggen dat een ketel op aardgas vanaf 2026 verboden is, een verbod op cv-ketels is geenonderdeel van de kabinetsplannen.

Zo lang uw cv-ketel nog goed en veilig functioneert kunt u daar nog jarenlang gebruik van maken.

Uiteraard is het wél verstandig om uw toestel jaarlijks te laten checken door ons.

Schaft u vóór 2026 nog een nieuwe cv-ketel aan?

Wij hebben gekozen voor moderne cv-ketels die al voorbereid zijn op de koppeling met een hybride warmtepomp. Zelfs als het apparaat op zichzelf nog prima werkt, loopt het rendement terug. Slijtage en vervuiling zorgen ervoor dat de cv-ketel meer aardgas gaat verbruiken.

Ondanks het feit dat wij jaarlijks het toestel voor u optimaal reinigen ontkomen we er niet aan dat het rendement terug loopt. Verder zijn de moderne cv-ketels efficiënter dan de oudere modellen. Denk hierbij aan het gebruik van de A-label pomp. Door uw oude cv-ketel te vervangen kunt u dus in veel gevallen al flink besparen op uw aardgasverbruik

In 2021 was het gemiddelde gasverbruik van een huishouden in Nederland 1.330 m³.

In de herfst van dat jaar begon de prijs van aardgas te stijgen, vooral omdat Rusland minder gas leverde.

Begin 2022 begon de oorlog in Oekraïne en steeg de gasprijs in korte tijd naar een recordhoogte. Met de voorgestelde nieuwe verbruiksgrens van 800 kuub wil het kabinet stimuleren dat woningeigenaren maatregelen gaan nemen waardoor woningen minder aardgas nodig hebben voor verwarming en warm water. Tegelijkertijd zou het plan ertoe moeten leiden dat bewoners (nog) meer gaan letten op hun gasverbruik.

Verbruikt u minder dan 800 kuub aardgas per jaar? Dan zou uw gasrekening in de toekomst wel eens een stuk lager kunnen worden. De regering is namelijk van plan de belasting op aardgas te verlagen echter alléén tot een verbruik van 800 m³ aardgas per jaar.

Verbruikt u meer dan 800 kuub aardgas, dan kan het zijn dat u straks duurder uit bent. Boven de verbruiksgrens van 800 kuub per jaar wil het kabinet namelijk een hoger belastingtarief invoeren.

De datum waarop het belastingtarief op aardgas omlaag- en omhoog- gaat, daar is nog niets over te zeggen. Deze maatregel is één van de vele plannen die het kabinet heeft gepresenteerd om de CO2-uitstoot terug te dringen. Er is echter veel weerstand op dit voorstel en het is dan ook maar de vraag of dit voorstel het gaat halen.

Het zal hierdoor echter toch wel meer en meer interessant worden om uw installatie uit te breiden met een hybride warmtepomp.

Een hybride warmtepomp zorgt voor een forse besparing. Een hybride warmtepomp is makkelijk inpasbaar in een bestaande cv-installatie.  Zo kunnen bestaande warmteafgiftesystemen zoals radiatoren en/of vloerverwarming gebruikt blijven worden en is ook het aanbrengen van extra isolatie niet direct nodig al is isoleren altijd een goede investering.

Service & Montagebedrijf Rob Braam

Uw partner als het gaat om betrouwbaarheid en een totaal pakket van advies tot ontwerp, installatie, onderhoud en service. Wij de zorgen, U het genot!
Wij kunnen u op afspraak ontvangen in onze vernieuwde ontvangstruimte.

Openingstijden
Ma t/mVr 09:00 – 14:00
Woensdag gesloten
Buiten de openingstijden kunt u ons mailen: info@robbraam.com
Algemeen

Contact
Akties

Account details will be confirmed via email.